Skriftstørrelse:
- 1 2 3 + Font size

Klikk for å endre skriftstørrelse

Redskaper
Søk
.
Services

Bayer Schering Pharma - En leder innen prevensjonsmidler til kvinner


80 år med forskning på hormoner:
I løpet av 80 år med intensiv hormonforskning har Bayer Pharma utviklet en rekke preparater til fertilitetskontroll. Målet var, og er fremdeles, å tilby enhver kvinne den beste metoden for hennes individuelle behov.

1961 - Den første p-pillen i Europa:
I 1961 lanserte Bayer Schering Pharma den første p-pillen på det europeiske markedet, og la dermed grunnlaget for sin nåværende markedsledelse innen hormonell prevensjon for kvinner. P-pillen forbindes primært med produkter som kombinerer østrogen og gestagen. Mellom 60 og 80 millioner kvinner verden over bruker p-piller i dag.

1972 - Den første minipillen:
I 1972 lanserte Bayer Schering Pharma den første p-pillen som kun inneholdt gestagen. Den inneholder ikke østradiol, kun gestagenet levonorgestrel, i en dose på 0,03 milligram. Minipiller virker ved å redusere og fortykke slimhinnene i livmorhalsen for å forhindre at spermier når frem til egget. De forhindrer også livmorhinnene fra å fortykkes, noe som forhindrer befruktede egg fra å implanteres i livmoren. Disse pillene gir noe mindre effektiv beskyttelse mot svangerskap enn de kombinerte p-pillene. De er et bra alternativ for kvinner som ikke kan ta østrogen fordi de ammer. Minipillen må tas til samme tid hver dag for å sikre effektiv prevensjon.

1973 - Den første kombinerte lavdose-p-pillen:
Bayer Schering Pharma utviklet den første kombinerte lavdose-p-pillen (østrogen-gestagen-preparat), som inneholder under 0,005 mg østrogen. Den var den første pillen i verden som bare inneholder 0,03 milligram etinyløstradiol i tillegg til gestagen. Tidligere preparater inneholdt 0,05 milligram etinyløstradiol eller mer.

1979 - Den første trefasepillen:
I 1979 lanserte Bayer Schering Pharma den første trefasepillen. Trefasepiller inneholder tre forskjellige hormondoser av østrogen og gestagen, som etterligner en kvinnes naturlige menstruasjonssyklus. Den primære fordelen ved trefasepillen er at den generelle mengden gestagen i en syklus er lavere enn for enfasepiller* i identiske doser.

2000 - Den første pillen med drospirenon:
I 2000 lanserte Bayer Schering Pharma den første p-pillen med det unike gestagenet drospirenon, som består av 30 mikrogram etinyløstradiol og 3 milligram drospirenon. Drospirenon er annerledes enn gestagenene som for tiden finnes i andre p-piller. Effekten er svært lik det naturlige hormonet progesteron. På grunn av den milde antimineralkortikoide aktiviteten, motvirker drospirenon østrogenforbundet vannretensjon i kroppen.

2006 - Den første lavdosepillen med drospirenon:
Den første ultralavdose-p-pillen med drospirenon lanseres i Europa (20 mikrogram etinyløstradiol og 3 milligram drospirenon).

* Enfaset prevensjonspille= p-pille som inneholder samme nivå av østrogen og gestagen i hver aktive pille.